fredag 16 november 2012

INNO 58 h

Hej!


Jag och Ada har varit största delen av veckan ifrån vårt team då vi deltog i INNO58h kursen/uppdrag i Kunstenniemi.

Kursen INNO58h går ut på att studerande från olika skolor (Turun Ammattikorkeakoulu, Åbo Akademi och Yrkeshöskolan Novia) bildar små grupper och tilldelas ett riktigt uppdrag/utmaning från ett företag eller organisation. Grupperna får sedan innovativt komma på lösningar till utmaningen under dessa 58 timmar i Kunstenniemi läger (also known as INNO Bootcamp)

Franska lektion under pausen: "Je parle francais mieux que toi."

Jag och Ada hamnade i olika grupper, men vi hade ändå samma uppdragsgivare, fast olika uppdrag. Vår uppdragsgivare var SOS - Lapsikylä, en internationell organisation med verksamhet i 133 olika länder runtom i världen. SOS-Lapsikylä arbetar för att alla barn skall få en trygg uppväxt med en kärleksfull förälder. De stöder familjer som har det svårt, för att barnen skall kunna stanna kvar med sina biologiska föräldrar, men det som gör dem verkligen unika är konceptet de skapat för barn som inte har möjlighet att stanna kvar med sin familj. Dessa barn får flytta till s.k. barnbyar, bo i ett egnahemshus med en förälder och syskon. På detta sätt får de den kärlek de behöver från en vuxen och en känsla av trygghet och samhörighet från byn de bor i. Det hela blir ännu mer fantastiskt av det faktum att mammorna och papporna i dessa byar jobbar som föräldrar på heltid. De ägnar sitt liv åt att ge barnen den kärlek och omsorg som alla barn är berättigade. Det är ofattbart att så få människor vet om det otroliga arbete SOS-Lapsikylä för barn i Finland och i hela världen. 

Min grupp (TeamBlue) skulle undersöka andra aktörer inom välgörenhet i Finland och fundera på hur SOS-Lapsikylä kunde förbättra sin marknadsföring för att kunna tävla med andra, mer kända välgörenhetsorganisationer. Adas grupp (Team Smash-Up) å andra sidan skulle fundera på hur man kunde öka mängden människor i Finland som överhuvudtaget donerar pengar till välgörenhet.  Båda grupperna skulle dessutom ha extra fokus på hur SOS –Lapsikylä kunde få mer donationer till deras internationella verksamhet (fadderverksamhet).


Brainstorming
Idag kom vi hem från de intensiva dagarna i Kunstenniemi, och i Åbo presenterade alla grupperna sina innovationer gällande deras uppdrag. Adas grupp, Team Smash-Up, kom på 3:e plats i tävlingen gällande vem som lyckades bäst med sina innovationer! :)

Både jag och Ada är otroligt nöjda med upplevelsen och det var extra kul att jobba med en uppdragsgivare som hör till den sektor som man som samhällspedagog kan jobba inom. 

SOS-Lapsikylä är tyvärr ännu ganska okänt i Finland och förtjänar mer uppmärksamhet (och donationer) för det himla viktiga arbetet de gör – och vi var glada att vi fick den utmaningen att jobba med att hjälpa dem lyckas bättre med detta! Förhoppningsvis har vi kunnat hjälpa dem som dem hoppats, vi väntar på någon slags respons av våra reporter av innovationerna med spänning.


Men! Nu är INNO58h slut. Det enda som väntar nu är väl ett par avslutande fraser på INNO bloggarna och en sista ”Kick-out” workshop om två veckor. Så, ja, vi missar åter igen en träning...nästa bloggs tema: KORSPOLLINERING?? ;)

Over ’n out, Minerva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar