tisdag 8 januari 2013

Nytt år, Nya krafter

Nu har vi lämnat 2012 bakom oss och omfamnar det nya året med iver och spänning.
Det var 11 lite morgontröttna men ytterst glada och ivriga Noving-are som en efter en droppade in i klassrummet på måndagsmorgonen. Vi hade årets första träning och det kändes som igår som vi fick jullov. Nog var det skönt med jullov men nog var det också roligt att komma tillbaka och träffa alla härliga Noving-are igen.
Vi har börjat med helt ny struktur för våra studier på det sättet att vi har lagt upp ett schema för oss själva så att vi får så mycket gjort som möjligt. Det betyder att vi är de hela 8 timmarna i skolan varje dag och gör nästan allt tillsammans. Det är bra att sitta och skriva tillsammans med någon för då har man någon som kan hjälpa en eller ge råd då man slirar fast mitt i en bokessä eller något liknande. "Tillsammans är vi starka".

Vi har många nya utmaningar och omstruktureringar framför oss nu på vårterminen. Första utmaningen är att denna vecka ännu jobba på vår marknadsföring. Bloggen ska få ett litet annat utseende, likaså hemsidan. Visitkorten jobbas det också hårt med och de ska skickas in denna vecka för tryck.
En portfolio håller i skrivande stund också på att skapas. Där ska info om utförda projekt finnas så att det är lätt att visa sedan när vi går ut på kundbesök eller studiebesök.

Imorgon åker alla samhällspedagogteam (Noving, Spark & SP12) från Novia ut till en stuga för att brainstorma om vårens projekt. Ska bli riktigt roligt att få planera och utföra projekt tillsammans nu på våren. Får se vad vi hittar på!

Nästa vecka kommer dock kanske den största utmaningen att startas upp. Vi får två utbytesstudenter från Tjeckien med oss då och de ska stanna hela vårterminen. Då kommer alla träningar att gå på engelska och så också en del av projekten. Ska bli intressant att prata engelska hela våren. Kommer säkert att gå lite knaggligt i början men se så börjar det förhoppningsvis flyta på bättre!
Vi kommer att välkomna dem med öppna armar och det ska bli otroligt roligt att ha utomstående personer som kommer och studera med oss igen.

Nytt år, Nya krafter! 2013 here we come!

- Julia (Dalle)