fredag 2 november 2012

Teamcoach , vad gör hon?


Idag har vi gästbloggare:  vår egen teamcoach Mona Bischoff! Jej!
 Ha en bra helg!

”Utgångsläget är att alla kan och vill, men vad  
det är som får dig att tända måste du själv komma på.”

Så vill jag beskriva min syn på de olika teammedlemmarna i Noving. Och vem är då jag, jo temacoachen Mona som jobbar tillsammans med teamet under hela deras utbildning.
Via Johanna Kurkelas sång och några bilder från fjolårets aktiviteter försöker jag beskriva min roll i Novingarnas inlärningsresa.



Viktigt är att studeranden själv har en vision, en bild om vad de vill göra och vad som är det som tänder dem till att utvecklas till de samhällspedagoger som de vill bli, det måste finnas en inre motivation.

Temacoachens uppgift är att hjälpa de studerande att hitta sina egna inlärningsmål, mål som dokumenteras  i ett inlärningskontrakt. Kontraktet blir det redskap som ger styrfart för hela studietiden och uppdateras 2 gånger i året i samband med utvecklingssamtalen. 

När modet finns hittar teammedlemmarna intressanta saker att göra och då är det teamcoachens uppgift att stärka teammedlemmarna i tron att de kan om de vill. Genom att ta del av litteratur och teori får teamet mera insikter i vad allt som är möjligt.  Teamcoachen roll blir då att lyssna, ställa frågor, uppmuntra och utmana teamet. 


Projekten som teamet planerar, förverkligar och utvärderar kan vara av olika omfattning. Projekten utförs tillsammans med arbetslivet. Teamcoachens uppgift är att stöda den här processen

Teamets ”limm” är dialogen som vi jobbar med två gånger i veckan i 3,5 h under de s.k.träningarna. Då träffas hela teamet och teamcoachen och tar upp aktuella teman och ärenden och via dialogen tar dem vidare och/eller hittar lösningar till dem.


Att få  möjlighet att jobba med framtidens arbetslivsutvecklare är roligt och om du vill läsa mera om vad vi teamcoacher funderar på kan du prenumenera på bloggen Teamcoacherna vid YH Novia 

//Mona Bischoff

tisdag 30 oktober 2012

Det händer mycket under ytan...

Det har varit mycket på gång under senaste veckor och därför har det också varit ganska tyst här på bloggen. Vi är inte döda, så ni behöver inte oroa er!
It's coming, be patient!

//Sanni&Moe