fredag 14 december 2012

Noving goes Helsinki!

Hej alla!
 
Nu är den sista veckan snart slut för Noving innan vi åker iväg på vår "Teambuildning" utfärd innan jullovet börjar.
 Det har varit en hektisk vecka för oss alla. Höstens kurser som skall inlämnas och projekten som skall utföras.
På Tisdagen samlades vi alla morgonpigga studeranden utanför skolan kl.05.30 och satte oss i bilarna för att åka iväg till Helsingfors för att gå på olika studiebesök. När klockan slog 8.00 var vi framme och delade upp oss i två olika grupper ena gruppen åkte till Arbetscentralen SVEPS och den andra gruppen åkte till Helsingfors ungdomscentral. Två väldigt givande besök där vi fick olika insikter på hur arbetet på fältet fungerar och vad man kan arbeta med som blivande Samhällspedagog.
 
Efter att vi åkt spårvagn och gått i snöstorm kom vi fram till Familjelinjen där vi möttes av kaffe och ätbart. Där fick vi bland annat veta om deras mångsidiga verksamhet och vi fick nya inblickar i arbetet med barn och unga.
 
När klockan slog 14.00 så var vi på FDUV där vi fick information om verksamheten och fick prova på bland annat att ligga i ett stimulerande och lugnande vitt rum, testa olika former av föremål som stimulerar olika sinnen så som t.ex. känselsinnet, doft och hörselsinnet. Vi fick även mycket nyttig information om olika lättlästa böcker, annat material som kan stödja inlärningsprocessen för bland annat barn och unga och även för oss studerande.
 
Vid 16-tiden avslutade vi studiebesöken. Trötta men nöjda satte vi oss i bilarna för att trotsa snöstormen och åka tillbaka till Åbo.
 
 
Andelslaget Noving tackar så mycket för alla studiebesök och det goda bemötandet!
 
Extra mycket Tack till:
Peter Rolin, SVEPS
Berit Dahlin, Helsingfors ungdomscentral
Anne Bjaerre, Familjelinjen
Monica Avellan, FDUV
 
 
 
Ha ett skönt veckoslut!
<3 - Sofia