måndag 28 oktober 2013

CULTURE CRASH 5-7.6.2013


I juni ordnade jag ett kulturevenemang för unga i Raseborg tillsammans med mina studiekamrater Elin Sundell och Ian Granström. Det gick ut på att de unga fick välja en workshop som de fick möjligheten att arbeta med i tre dagar och fördjupa sig i ämnet tillsammans med en professionell workshopdragare.
Vi valde att inrikta oss på workshops som inte vanligtvis erbjuds för de unga i kommunen för att kanske väcka intresset hos dem och få detta till ett årligt evenemang.

Workshopparna de fick välja mellan var Dans med Evelina Lundström, Grafitti med Theo Sandström, Bänd och sång med Simon Reinikainen, Fotografering med Emilia Nyberg och Experimentell konst med Petri Horttana som alla har en anknytning till Raseborg. Vi valde att anställa personer med anknytning till kommunen för att synliggöra den kompetens som finns i vår kommun.

Under dessa tre dagar jobbade de unga hårt med att lära sig nya saker, få använda sin kreativitet och bygga upp någonting att visa upp på fredagens avslutning där alla deltagare skulle visa upp vad de gjort under evenemangsdagarna. Där hade vi en visning av grafittimålningarna, tavlorna som deltagarna på experimentell konst workshopen gjort, fotoutställning, live musik uppträdande av bänd och sång deltagarna och gemensam zumba med dansgruppen.


Vi hade ett väldigt roligt evenemang tillsammans med ungdomarna och hoppas på att detta blir ett årligt evenemang!

Tack till våra samarbetspartners:
Raseborgs ungdomsfullmäktige
Raseborgs ungdomsbyrå
Seminarieskolan
Serendipity
Kulturbyrån
Unginfo







<3 - Projektledare Sofia Haglund