torsdag 24 april 2014

Teamleader forum

Jag har under året varit med i teamleader forumet. Detta forum ordnas varje vår och är till för alla teams ledare, varesig det är teamleaders, ordförande för teamet eller andelslag. Från vissa team är det flera deltagare och från andra är det bara en. 

Under detta år har det varit en samhällspedagog från varje team. Vi var sammanlagt 13 personer som var med på forumet och jag var den enda från tredje årets studerande. Jag trodde att det skulle bli konstigt och kännas onödigt för mig att vara där, men det visade sig snabbt vara fel tankar jag hade haft. 

De teman som behandlades var bl.a. ledare som auktoritär eller som vän, reflektivt frågande, feedback och mycket mera! Några teman som var återkommande under träffarna var självkännedom, coaching och kommunikation. Alla var överens om att detta var en viktig egenskap för alla ledare och vi återkom till dessa på så gott som alla träffar. 

Jag kanske inte direkt lärde mig något helt nytt, men jag fick fördjupa mig inom olika ledarskapsstilar och gå in på ett mera detaljerat plan än vad jag tidigare har gjort. Alla deltagare i forumet delade erfarenheter, både från arbetslivet och från händelser som hade inträffat i skolan. 

Att delta i ett forum som är över team- och utbildningsgränserna var en jätte bra erfarenhet. Det är en sammanhållning bland alla människor i forumet och det spelar ingen roll vilket utbildningsprogram eller team man är från, alla är där för samma orsak och i slutändan, var det ingen av deltagarna som hade ångrat att de hade deltagit i forumet. 

- julle